Chokladtarte med chokladglass och bränd maräng
Uppdaterad
Chokladtarte med extra allt som får de flesta chokladälskare på fall. En underbar blandning av konsistenser och smaker.
Du behöver:
För 6 personer
Chokladbottnar
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
¼ tsk salt
150 g smör i kuber
1,5 dl strösocker
2 st äggulor, rumstempererade
Italiensk maräng
2 äggvitor
0,25 dl vatten
1 dl socker
Topping
2 förpackningar Choklad 0,5 liter
1 burk dulce de leche
½ dl rostade och hackade hasselnötter
Gör så här
- Börja med att vispa smör och socker tills det blir fluffigt.
- Rör ner äggulorna och tillsätt sedan, kakao, salt och vetemjöl. Blanda allt och knåda till en deg som du delar i 6 bitar.
- Tryck ut degen i små formar (cirka 10 diameter). Ställ formarna i frysen i 10 minuter.
- Nagga formarna sedan med en gaffel och baka i ugnen 13-15 min på 225 C. Låt svalna.
- Italiensk maräng: Vispa äggvitan till ett hårt skum. Koka upp vatten och socker till 121 grader.
- Häll med en tunn stråle av sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.
- Bred ut 2 msk dulce de leche i varje form, klicka sedan den italienska marängen på bottnarna och bränn av med en brännare.
- Toppa med chokladglass och strö över de hackade nötterna.
Vill du göra det extra enkelt för dig? Köp en färdig chokladtarte och hoppa direkt till steg 5.