Vår finaste Sommarbär med mandelkaka
Uppdaterad
Fira festligt med en vacker dessert!
Du behöver:
För 4 personer
Mandelkaka
4 st ägg
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g smält smör
75 g mandelmassa
1 st citron
1 paket Vår finaste Sommarbär
2 dl vispgrädde
100 g jordgubbar
100 g vit Choklad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och poröst.
- Blanda mjöl och bakpulver i en bunke och vänd ner det i äggvispet. Smält smöret och blanda i det. Riv skalet av citronen och pressa ur saften, blanda ner i smeten. Riv mandelmassan fint och blanda ner den i smeten.
- Klä en ugnsform (ca 15 x 20 cm) med bakplåtspapper och häll över smeten.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 C 25 min, testa att kakan är klar med en sticka. Låt svalna.
- Riv chokladen grovt på ett bakplåtspapper och rosta i ugnen på 170 C i cirka 5 min tills den blivit gyllene.
- Dela jordgubbarna, vispa grädden och stansa ut runda former av kakan med hjälp av ett glas. Hit fram kan du förbereda.
- Vid servering: Bygg desserten med mandelkakan i botten, dekorera med jordgubbarna och spritsa grädden runt. Toppa mandelkakan med Vår finaste Sommarbär och strössla över den rostade vita chokladen.