SIA Glass

Chokladtarte med chokladglass och bränd maräng

Uppdaterad

Chokladtarte med extra allt som får de flesta chokladälskare på fall. En underbar blandning av konsistenser och smaker.

Du behöver:

För 6 personer

Chokladbottnar
3,5 dl vetemjöl
0,5 dl kakao
¼ tsk salt
150 g smör i kuber
1,5 dl strösocker
2 st äggulor, rumstempererade

Italiensk maräng
2 äggvitor
0,25 dl vatten
1 dl socker

Topping
2 förpackningar Choklad 0,5 liter
1 burk dulce de leche
½ dl rostade och hackade hasselnötter


Gör så här

  1. Börja med att vispa smör och socker tills det blir fluffigt.
  2. Rör ner äggulorna och tillsätt sedan, kakao, salt och vetemjöl. Blanda allt och knåda till en deg som du delar i 6 bitar.
  3. Tryck ut degen i små formar (cirka 10 diameter). Ställ formarna i frysen i 10 minuter.
  4. Nagga formarna sedan med en gaffel och baka i ugnen 13-15 min på 225 C. Låt svalna.
  5. Italiensk maräng: Vispa äggvitan till ett hårt skum. Koka upp vatten och socker till 121 grader.
  6. Häll med en tunn stråle av sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa tills marängen är kall.
  7. Bred ut 2 msk dulce de leche i varje form, klicka sedan den italienska marängen på bottnarna och bränn av med en brännare.
  8. Toppa med chokladglass och strö över de hackade nötterna.

Vill du göra det extra enkelt för dig? Köp en färdig chokladtarte och hoppa direkt till steg 5.

warning Created with Sketch.