Nyponsoppa med mandelbiskvier och vaniljglass
Uppdaterad
En svensk efterrättsklassiker där den krämiga vaniljglassen varsamt får smälta i den ljumna nyponsoppan. Magiskt gott!
Du behöver:
1 förpackning Vanilj 1,5 liter
mandelbiskvier
nyponsoppa (pulver) eller gör egen
Mandelbiskvier
100 g mandelmassa
1 dl socker
1 äggvita
Nyponsoppa
1 dl nyponskalsmjöl
1 1/2 msk potatismjöl
1 dl strösocker
10 dl vatten
Gör så här
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda mandelmassa och strösocker. Tillsätt äggvitorna och bland tills det blir klumpfritt.
- Lägg små klickar med en tesked på en plåt med papper. Grädda på 180 grader i cirka 5 - 8 minuter.
- Väljer du färdigt pulver, så kokar du nyponsoppan enligt anvisningarna på förpackningen. Gör du egen blandar du nyponskalsmjöl, potatismjöl och socker i en kastrull. Vispa i vattnet och koka upp under vispning.
- Servera ljummen nyponsoppan med vaniljglass och hembakade mandelbiskvier.