Vaniljvåfflor med jordgubbsglass och jordgubbssirap
Uppdaterad
Frasiga våfflor med smak av vanilj som toppas med len jordgubbsglass och som avslutning, en jordgubbssirap. En riktig jordgubbsbonanza helt enkelt!
Du behöver:
För 8 personer
Våffelsmet
100 g smör
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
4 dl mjölk 3%
1/2 tsk vaniljpulver
Jordgubbssirap
10 färska jordgubbar
2 dl strösocker
1 dl vatten
1 l jordgubbar (skivade)
2 förpackningar Jordgubb 0,5 l
Gör så här
- Dela jordgubbarna till sirapen och lägg i en gryta tillsammans med socker och vatten.
- Koka cirka 5 min tills jordgubbarna kokat sönder. Låt svalna, sila och häll upp i en flaska.
- Smält smöret till våffelsmeten och låt det svalna.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke, tillsätt ägg och mjölk.
- Vispa ihop ingredienserna till en jämn smet. Tillsätt smöret. Låt smeten stå i kylen 30 min.
- Hetta upp våffeljärnet, pensla med smör och grädda våfflorna.
- Toppa våfflorna med jordgubbsglass, färska jordgubbar och jordgubbssirap.